ورق دیفیوزر

ورق دیفیوزر

ورق دیفیوزر

طلق دیفیوزر

انواع ایرانی، چینی، کره ای و…

ابعاد ورق دیفیوزر: 180 * 120 سانتیمتر

ضخامت ورق طلق دیفیوزر: 1 میل، 1.3 میل

ورق دیفیوزر بهترین ورق پلاستیکی برای جلوی لامپ و پنل نوری سقف می باشد.

جایگزین دیفیوزر، ورق طلق کریستال ایرانی(رنگ دوغی) است که کیفیت و قیمت کمتری نسبت به دیفیوزر دارد.

طلق دیفیوزر

ورق دیفیوزر، ورق پلاستیکی با قابلیت توزیع نور به صورت یکسان و یکنواخت (دیفیوزر نور) است.

با طلق دیفیوزر دیگر نگران اشعه‌های مضر تجهیزات نوری نخواهید بود. این پوشش طلق جلوی لامپ (دیفیوزر لامپ)، نور را به تمام نقاط منتشر می‎کند تا کل محیط از روشنایی یکسانی بهره مند شود. به این ورق طلق نورپردازی یا طلق لامپ مهتابی هم گفته می شود.

در بیمارستان‌ها، ادارات، شرکت‌ها، مراکز آموزشی، منازل، تونل‌ها و … از دیفیوزر به عنوان پخش کننده، طلق لامپ و پوشش اطراف لامپ استفاده می‌شود.

طلق پلاستیکی پخش کننده نور

این ورق نازک پخش کننده نور (طلق نورپردازی) با ویژگی‌های منحصر به فرد خود از آسیب به چشم‌های شما، سردرد و یا ایجاد استرس در شما می‌کاهد.

اگر مایلید بیشتر با ورق دیفیوزر، انواع آن، نحوه قیمت گذاری و خرید دیفیوزر آشنا شوید، مطالعه این متن را از دست ندهید. در این متن به طور کامل شما را با مزایای دیفیوزر و انواع آن آشنا می‌کنیم.

 

ورق دیفیوزر بهترین طلق برای جلوی نور led و لامپ ها است.

جایگزین طلق دیفیوزر برای ضخامت بیشتر طلق دوغی است.

 

دیفیوزر نور (طلق مات کننده نور) چیست؟

به دیفیوزر نور اصطلاحات دیگری مثل پخش کننده نور یا پخش کننده نوری نیز گفته می‌شود. طلق دیفیوزر نور ماده‌ای است که نور را پراکنده و پخش می‌کند. این مشخصه دیفیوزر موجب شده تا به یکی از مهمترین تجهیزات نوری تبدیل شود.

ابعاد و مشخصات فنی ورق دیفیوزر

ابعاد ورق دیفیوزر: 180 سانتیمتر در 120 سانتیمتر

ضخامت طلق دیفیوزر: 1 میل و 1.3 میل

دیفیوزر پوشش و محافظی است که بر روی LED یا فلورسنت قرار می‌گیرد تا آسیب‌های ناشی از آن را کاهش دهد. همچنین فضایی با نور ملایم، یکنواخت و آرامش بخش ایجاد می‌کند. موضوعی که در بسیاری از اماکن مثل ادارات، بیمارستان‌ها و… مورد توجه است.

 

چرا باید از دیفیوزر طلق نوری استفاده کنیم؟

نوری که به دیفیوزر یا طلق لامپ مهتابی برخورد می‌کند، پراکنده شده و از حالت نقطه‌ای با شدت زیاد به حالت یکنواخت با شدت کمتر تبدیل می‌شود. با توجه به این موضوع در ادامه به این می‌پردازیم که چرا باید از دیفیوزر استفاده کنیم.

 

  • دیفیوزر شدت نور یکسانی ایجاد می‌کند

رشته‌ای از لامپ‌های ال ای دی بدون پوشش را در نظر بگیرید که پشت سر هم قرار گفته‌اند. شدت نور این لامپ‌ها در قسمت‌هایی از محیط بیشتر و در قسمت‌هایی کمتر است. به عبارتی همه محیط از شدت نور یکسانی بهره نمی‌برد. قسمت‌هایی از اتاق روشن و قسمت‌هایی نیز تاریک به نظر می‌رسد.

اما زمانی که پوشش یا روکشی از جنس دیفیوزر بر روی این رشته ال ای دی قرار بگیرد، شرایط کاملا تغییر می‌کند. نور ال ای دی با برخورد به دیفیوزر، پراکنده می‌شود و در یک نقطه متمرکز نمی‌شود. در این حالت نور یکنواختی با شدت یکسان در کل محیط پخش می‌شود.

نور محیط در این حالت ملایم‌تر است و از حالت خیره کننده و شدید اولیه کاسته می‌شود. دیفیوزر با تبدیل نور نقطه‌ای به خطی محیطی دلپذیر با نورپردازی زیبا با طلق نور مخفی به وجود می‌آورد.

 

  • دیفیوزر روشنایی (طلق لاین نوری) از تابش آزار دهنده نور می‌کاهد

اگر لامپ‌ها و تجهیزات نوری بدون پوشش باشند، نگاه کردن به آن‌ها آزار دهنده و غیر ممکن خواهد بود. لامپ‌های ال ای دی و فلورسنت (لامپ مهتابی) باید دارای طلق لاین نوری باشند که از این نور آزار دهنده بکاهد.

به عنوان مثال در محیط‌های اداری و مراکز آموزشی که افراد مدت زیادی در یک مکان قرار دارند و یا به نقطه خاصی خیره می‌شوند، دیفیوزر نقش مهمی ایفا می‌کند. دیفیوزر با قرارگیری بر روی ال ای دی و فلورسنت، نور خیره کننده و آزاردهنده آن‌ها را کاهش می‌دهد. در نتیجه نور ملایم‌تری ایجاد می‌شود و سردرد، نگرانی یا آسیب به چشم‌ها را به دنبال نخواهد داشت.

 

  • ورق طلق دیفیوزر حرارت کمتری را به محیط منتقل می‌کند

لامپ‌ها و برخی از تجهیزات روشنایی همراه با ساطع کردن نور مقداری حرارت نیز تولید و پخش می‌کنند. این حرارت در مورد بعضی از آن‌ها به صورتی است که باعث گرم شدن محیط می‌شوند. اما دیفیوزر با قرار گرفتن در اطراف نور می‌تواند در کاهش حرارت منتقل شده به محیط جلوگیری کند.

 

  • دیفیوزر led نور را فیلتر می‌کند

تعدادی از لوازم روشنایی بعد از تولید نور، اشعه ماورا بنفش را تولید و پخش می‌کنند. این اشعه برای سلامتی انسان مضر است و اثرات مخربی نیز روی وسایل قرار گرفته در آن محیط دارد. اما ورق دیفیوزر این قابلیت را دارد که این اشعه را فیلتر کند و مانع خروج آن از این پوشش می‌شود.

 

طلق دیفیوزر نور، طلق پخش کننده و مات کننده نور سفید

انواع ورق دیفیوزر

شاید فکر کنید دیفیوزر متریالی است که مختص به حوزه الکترونیک است و فقط در این حوزه کاربرد دارد. در صورتی که احتمال دارد تعدادی از وسایل محیط کارتان از جنس دیفیوزر باشد و یا حتی شیشه پنجره یا تراس منزل‌تان از نوعی از دیفیوزر ساخته شده باشد. دیفیوزر در واقع یک نوع ماده پلیمری است. انواع دیگر ورق دیفیوز کننده را در ادامه مشاهده می‌کنید:

  • پلی استر
  • پلی متیل متاکریلات
  • پلی کربنات

در ادامه با پلی استر، پلی کربنات و پلی متیل متاکریلات بیشتر آشنا می‌شوید.

 

پلی استایرن برای دیفیوزر

پلی استایرن یک نوع پلیمر است که از واکنش شیمیایی بین آب، هوا و نفت به وجود می‌آید. انواعی مختلفی از پلی استایرن برای کاربردهای مختلف تولید می‌شوند. این پلیمر در حوزه بسته بندی، چاپ پول، ظروف، لباس، مبلمان و… کاربرد دارد.

پلی استایرن به عنوان محافظ و مانعی جهت گسترش بیماری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع مختلف پلی استایرن در گروه پلیمرهای ترموپلاستیک و ترموست قرار می‌گیرند. این ماده پلیمری ارزان قیمت از مقاومت سایشی بالایی برخوردار است.

همچنین در برابر اشعه ماورا بنفش مقاوم بوده و ضریب جذب آب پایینی دارد. از پلی استایرن در صنعت الکترونیک به عنوان ورق دیفیوزر استفاده می‌شود. دیفیوزر پلی استایرن با قرارگیری در اطراف تجهیزات نوری، نور آن‌‎ها را به صورت یکنواخت و همگن پخش می‌کند.

 

پلی متیل متاکریلات به عنوان دیفیوزر

پلی متیل متاکریلات یا همان اکریلیک و پلکسی گلاس یکی دیگر از انواع ورق دیفیوزر است. اکریلیک در طرح‌ها و رنگبندی متنوعی تولید می‌شود. جزو طلق‌های بسیار محکم و مقاوم است. استحکام آن با افزایش ضخامت، بیشتر می‌شود.

اگر ورق دیفیوزر بسیار باکیفیت و مقاوم به ضربه می خواهید از پلکسی دوغی استفاده کنید.

پلکسی گلاس بیشتر از هر چیز به شفافیت و سطح درخشان آن شناخته می‌شود به همین دلیل به طلق شیشه‌ای نیز معروف است. دیفیوزر اکریلیک همچنین مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی و ضربه از خود نشان می‌دهد. ضربه‌ای که به آن وارد می‌شود اغلب باعث ترک برداشتن آن می‌شود، به همین جهت مثل شیشه خطرناک نیست. قطعات شکسته آن نیز برنده و تیز نیستند.

تنوع رنگی پلکسی این امکان را برای شما ایجاد می‌کند که غیر از رنگ سفید از میان سایر رنگ‌های آن نیز به انتخاب بپردازید. دیفیوزر رنگی در ساخت تابلوهای نوری و تبلیغاتی کاربرد زیادی دارد.

 

پلی کربنات دوجداره برای پخش کردن نور

پلی کربنات دوجداره، دارای بزرگترین ابعاد ورق برای دیفیوزر نوری از میان انواع دیفیوزر است.

این دیفیوزر پلی کربنات ورق پلیمری در ابعاد 210 * 600 سانتیمتر تولید می شود. پلی کربنات دوجداره از قابلیت خمش و برشکاری بسیار آسانی برخوردار است. جزو پلیمرهای ترموپلاستیک است و در حرارت‌های بالا تغییر حالت می‌دهد اما شعله ور نمی‌گردد.

درصد عبور نور از پلی کربنات دوجداره شفاف نزدیک به 80 درصد است. این میزان شفافیت پلی کربنات از شیشه و پلکسی گلاس کمتر است اما همچنان برای ابعاد بزرگ مانند سوله ها قابل استفاده است. پلی کربنات همانند پلکسی در برابر شرایط جوی، رطوبت و فشار مقاوم است.

معمولا در سوله ها برای پخش کردن نور در ابعاد بزرگ از پلی کربنات دوجداره رنگ شفاف یخی استفاده می شود.

این ورق جزو طلق‌های بسیار سبک دسته بندی می‌شود. دیفیوزر لامپ به راحتی آسیب نمی‌بیند و حمل و نقل آن آسان است.

دیفیوزر پلی کربنات یک پوشش مقاوم برای LED و سایر لوازم روشنایی است. این طلق با فیلتر کردن اشعه ماورا بنفش، مانع از تابش آن و رسیدن به شما می‌شود. از طرفی نور را به زیبایی و کاملا یکنواخت در محیط توزیع می‌کند.

 

بهترین جایگزین ورق دیفیوزر

دیفیوزر طلقی (طلق کریستال ایرانی)

یکی دیگر از باکیفیت‌ترین دیفیوزرهای نور، دیفیوزر طلقی برای دیفیوزر روشنایی است.

طلق دیفیوزر ایرانی، ارزان ترین ورق پلاستیکی است و در صورتی که به عنوان دیفیوزر در محیط داخلی استفاده شود، تا سال‌های سال ماندگاری دارد.

دیفیوزر طلق دوغی (طلق مات ال ای دی) این قابلیت را دارد که نور ال ای دی و لامپ را به صورت کاملا یکسان در محیط پخش کند. در هر محیط داخلی امکان استفاده از دیفیوزر طلقی به عنوان دیفیوزر لامپ و ال ای دی وجود دارد.

ویژگی‌ها و مشخصات دیفیوزر طلقی

دیفیوزر طلقی به عنوان ارزان قیمت ترین دیفیوزر لامپ، دارای مشخصات و قابلیت‌های زیر است:

  • نسبت به دیفیوزر پلی استایرن و دیفیوزر پلکسی، سبک تر است.
  • در برابر ضربه و شکستگی تا حد خوبی مقاوم است.
  • بسیار سبک و خشک است و حالت ایستایی دارد. (شکم نمی دهد)
  • قیمت طلق دیفیوزر کمتر از دیفیوزر پلکسی و پلی استایرن است.
  • مقاومت گرمایی، شیمیایی و رطوبتی بالایی دارد.
  • با پخش کردن نور ال ای دی به صورت یکنواخت باعث می‌شود همه محیط به یک اندازه روشن باشد.
  • این نوع دیفیوزر بسیار سبک است و فشاری روی سقف یا دیوار وارد نمی‌کند.

 

 

قیمت ورق دیفیوزر

همانطور که قبلا اشاره کردیم ورق دیفیوزر انواع مختلفی دارد. با توجه به اینکه از میان سه دیفیوزر معرفی شده چه نوعی را انتخاب کنید، قیمت‌ انواع دیفیوزر متفاوت خواهد بود.

خرید دیفیوزر ال ای دی و طلق مات ال ای دی از جنس طلق ایرانی به صرفه ترین حالت است.

برای اطلاع از قیمت ورق دیفیوزر یا قیمت دیفیوزر ال ای دی به صورت تیکه ای (برش ورق دیفیوزر) با ما تماس بگیرید.

به طور کلی قیمت ورق دیفیوزر به نوع ورق، ضخامت، رنگ و ابعاد آن بستگی دارد. برند ورق (ایرانی یا چینی یا کره ای) و اینکه آیا از از خاصیت ضد UV (ضد اشعه ماورا بنفش) برخوردار است یا نه از دیگر موارد مهم در تعیین قیمت است. اگر مایلید قیمت به روز و لحظه‌ای انواع ورق دیفیوزر را بدانید و یا خرید ورق دیفیوزر می‌توانید با تولید کننده طلق دیفیوزر فروشگاه آقای پلکسی تماس بگیرید.

نظرات
اطلاع رسانی

نظر داخل متن
مشاهده همه نظرات
رامین حسینی

سلام. ممنونم از اطلاعات خوبی که ارایه کردید. راستش قصد تعمیر پنل های ال ای دی ساختمانمونو داشتم که از قضا صفحه دیفیوزرها بر اثر گرما و طول عمر حدود ۴ سال اول شکم کرد و بعد خرد شد و ریزش میکرد. هر چه سرچ‌ میکردم هیچ‌ مطلبی در مورد دفیوزر پنل های ال ای ادی پیدا نمیکردم. تا اینکه اتفاقی به سایت شما و مطالب بسیار آموزنده تون رسیدم. عالی بود. موفق باشید.